
Neix a iniciativa d’un ample grup de cantaires de diverses agrupacions corals de l’illa de Mallorca els quals després de compartir experiències en edicions de “El Messies” participatiu, de l’estrena a Mallorca del “Rèquiem” de Jonh Rutter, i participar en l’estrena mundial del “Glòria” de Karl Jenkins a Londres, decideixen fundar l’Orfeó; que es contitueix en Associació en el mes juny de 2010. La figura de Ramon Llull li dona el nom com a mallorquí universal, científic, poeta, políglota i filòsof. Projectar aquesta universalitat mitjançant l’estudi i divulgació d’un ampli repertori, forma part dels objectius artístics i humans d’aquest grup. Amb un repertori integrat per obres del Mestre Baltasar Bibiloni, entre elles la suite La Posada de la Núvia amb poesies de Llorenç Moyà i l’estrena del Salm XIX dedicat a l’Orfeó i a la seva directora pel compositor, comença el seu camí.
Com a activitats rellevants des de la seva fundació, destacam llur participació com a coral de recolzament a l‟obra “El Messies Participatiu” realitzat a l‟Auditòrium (des de 2005 fins ara), organitzat per la Fundació La Caixa, i el “Flashmob coral” en el Mercat de l‟Olivar. Altres projectes del l’any 2011 inclouen el “Magnificat” de John Rutter (Església de Soller i Teatre de Paguera) sota la direcció de Fernando Marina, el “Requiem” de Fauré sota la direcció de Rodrigo Hamu (La Seu, Santa Eulàlia) i com organitzadors dels “Vine a cantar El Messies” (2011, 2012) i el “Vine a cantar Glòria” (amb la estrena a Espanya del “Glòria” de Karl Jenkins), al Teatre Principal i amb la participació d’ altres corals mallorquines. Ha realitzat presentacions al Palau dels Comtes de Aiamans a Lloseta, Auditori del Col.legi Santa Mònica, Gala Coral de la Federació de Corals de Balears al Teatre Xesc Forteza entre d’altres. A l’any 2015 varem estrenar l’Oratori Canticum Novum de Baltasar Bibiloni amb textes de Ramon LLull, concert que varen repetir a Barcelona, i dins altres projectes varen participar a l’Oratori “Israel a Egipte” de Handel amb el Cor i Orquestra Academia 1830 sota la direcció de Fernando Marina.
Con el Orfeó nace un ambicioso proyecto musical y de formación coral. Un coro que se amplia en los proyectos participativos, generador de ideas, de nuevos repertorios, de iniciativas que perfilan su presente y futuro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario